replika ure

rolex replica watches

Randers personlig træner afslører 7 grunde til du endnu IKKE har nået dine fitness og vægttabs mål.

1. Du skaber ikke stress nok – Udfører du “blot” din træning…. eller presser du virkelig dig selv under træningen? Din krop tilpasser og udvikler sig når den er sat under stress når du træner, men for at det sker, er det nødvendigt at den stress faktor er stor nok. Når du presser dig selv i din træning og dermed påfører kroppen stress, tilpasser og udvikler kroppen sig, for at være beredt på lignende træning næste gang. De fleste presser ikke sig selv nok, hvilket resulterer i at denne tilpasning og udvikling ikke finder sted. En simple måde at sikre at du presser dig selv hårdt nok er, at ved styrke og intervaltræning at presse dig selv lige over grænsen, hvor du (af gode grunde) har lyst til at stoppe. En anden mere videnskabelig metode er at benytte pulsur og træne efter dine pulszoner når du intervaltræner.

2. Du skaber for meget stress – De STORE RESULTATER skabes ikke i fitness centeret, men når kroppen får hvile, restitution og tid til at genopbygge efter stress (din træning). Når vi træner skal vi gennem hvad der kaldes “superkompensations cyklus”, som består af udmattelse under træning, derefter kompenserer kroppen til den er tilbage i balance (homeostasis) og endelig sker superkompensationen, hvor kroppen bygges stærkere og i bedre form end før træningen. Hvis du træner imens kroppen stadig er udmattet eller i kompensations perioden, før kroppen er fuldt restitueret, så risikerer du at opleve at formen og resultaterne står stille, form nedgang eller MEGET LANGSOM fremgang. Trickket er at træne igen lige præcis når kroppen rammer toppen superkompensationen. Oplever du at formen står stille, så er ekstra hvile måske hvad du har brug for, et simpelt tip er, at du skal opleve en lille formfremgang i hvert eneste træningspas.

3. Du skaber ikke den rigtige stress – Der er nogle simple regler at følge, når det kommer til valget at træningsøvelser. Selv om magasiner, tv udsendelser og hjemmesider prøver at fortælle dig andet, så går du ikke helt galt, med dem her. Benyt dig at “600 muskel reglen”, kender du den? Den er simpel nok, din krop består alt i alt af ca. 600 muskler, jo flere du aktiverer af dem i hvert træningspas eller endda i hver eneste træningsøvelse, jo mere effektiv er din træning. Et godt sted at starte er at basere din styrketræning omkring squat, lunge, dødløft, armbøjninger og andre helkropsøvelser, sammensat som et cirkeltræningsprogram. Ved konditionstræning, hold dig til kort intens intervaltræning. Lad din træning vare 20-30 min (MAX 40 min.). Fokuser på hvad der gør den store forskel og bekymre dig om de små detaljer senere.

4. Manglende kontinuitet i træningen – Forestil dig at du havde trænet 2-3 gange om ugen det sidste år? Hvor ville du så have været nu? Forestil dig de forandringer, du ville have nået nu. For de fleste er manglende kontinuitet #1 årsag til manglende resultater. Det er tid til at opbygge nogle vaner nu. Vaner er hårde at installere, men også svære at afinstallere. Så gør noget ved det nu, gå i gennem den hårde del og få installeret nogle gode træningsvaner, inden længe vil du opdage at det går meget lettere. Mit forslag er at du starte med 2 eller 3 gange om ugen (du kan altid gøre din træning mere raffineret senere), forestil dig hvor du vil være om et år, når du med de vaner har udført mere end 150 træningspas….. Start nu med at installere dine gode træningsvaner.

5. Dårlige kostvaner – Din kost kommer før træningen. Hvis du drikker og spiser rigtigt, er det som en base for alt andet. “Du kan ikke ud-træne, dårlige kostvaner”… så hvis du tror at en ekstra gang i fitness centeret, betyder mere pizza og is, så begår du en fejl. Skrøner om at vægttab er så simpelt som “kalorier ind, i forhold til kalorier ud” er en alvorlig misforståelse. Der er en helt anden respons der sker i kroppen hvis du indtager 50 g kulhydrat, i forhold til 50 g protein eller fedt…. det kan slet ikke sammenlignes. En grundig rengøring af dine kostvaner, er ikke kun din bedste allierede når det gælder vægttab, men vil også tage dit daglige energi niveau til nye højder.

6. Variation, variation, variation – Er er vi tilbage i punkt 1, din tilpasning og udvikling er ikke kun afhængig af, at du presser dig selv i træningen, men også at du varierer din træning. Når du har trænet de samme øvelser og program i en periode (2-4 uger), begynder din krop at “kende” udfordringerne og trænings stressen mindskes og dine resultater mindskes. Så for fortsat formfremgang og udvikling, er det afgørende vigtigt, at du udfordrer kroppen med nye øvelser og variation hver 2.-4. uge.

7. Manglende træningsplan – Vær sikker på at du har en træningsplan med den rette udvikling, variation og træningsmål, der passer dig og dine mål. Når jeg sammensætter et træningsprogram er det som regel for 2-6 ugers periode, hvor jeg sørger for at programmet er tilpasset dine mål og dit nuværende trænings niveau, derudover er der variation med forskellige former for træning, der virker specifikt på de områder du ønsker at forbedre, programmet er også sammensat, så du hele tiden bliver udfordret og så du ved præcist hvad du skal gøre dag for dag. Det sikrer ikke blot, at du har den rette fremgang og når dine mål, men virker også enormt motiverende.

Prøv at lave dit eget træningsprogram for de næste 6 uger, træningspas for træningspas, med præcist hvad du skal gøre og se om du kan nå dine mål.

Hvad ser du som hovedårsagen til at du “kæmper” med at nå dine mål? Jeg vil elske at læse dine kommentarer, herunder…….

Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment